Audrey Kawasaki

Audrey Kawasaki (30) uit Los Angeles is een kunstenares die met olieverf direct op hout verft. Geboren, niet in Japan maar in het zuiden van Californië als dochter van twee Japanse immigranten. Na maar 2 jaar doorgebracht te hebben op het bekende Pratt Institute (een van de beste kunstacademie in Amerika) verliet ze deze. Haar illustratieve stijl die ze nog steeds heeft paste niet bij de ideeën van de school over de kunst scene van New York: “I showed them. I wanted to do this what I’m doing, but they said no. So I left.” Ze heeft haar oude leraren ongelijk geven, en dat was heel slim, dit  blijkt wel nu haar beschilderde houten panelen ontzettend goed verkopen.

Lovesongs

Dishonest Heart

Als klein meisje las Audrey veel Japanse manga stripboeken en probeerde ze in haar schets boekje haar favoriete manga artiesten na te doen. Toen ze iets ouder was nam ze teken lessen om haar vaardigheden te verbeteren. Haar focus op de vrouw is een natuurlijke focus vind ze, en in elk schilderij is ze op zoek naar de perfecte vrouw die ze altijd in haar hoofd heeft. Ze vind dat het een creatieve obsessie is die haar helpt beter te worden. Ze heeft geen speciale boodschap te vertellen met haar meisjes en schildert omdat het haar vrijheid geeft maar ze het vooral fijn vindt om te doen.

Haar werken zijn bizar, complex en onschuldig tegelijk met een vorm van erotiek waar ik geen naam aan weet te geven. Zelf vind ik ze meer dan prachtig en zou ik heel graag een Audrey Kawasaki thuis willen hebben hangen. Werp een blik op haar werken en je snapt gelijk wat ik bedoel. Haar schilderijen zijn allemaal hetzelfde en toch totaal anders. Het feit dat ze me blijven boeien vind ik heel bijzonder omdat de meisjes die ze tekent erg veel op elkaar lijken: “The girls are like ghosts .. real but not real” is hoe zij ze bekijkt.

Meer weten over Audrey Kawasaki kijk op www.audrey-kawasaki.com