Wat is Pinterest

Opeens hoor je het overal om je heen : Pinterest! Maar wat is Pinterest en hoe werkt het?  Onder celebrities is het een enorme hype. Zelfs Barack Obama heeft een profiel (en verschillende boards) maar ook Lauren Conrad, Mark Zuckerberg (zeer sportief) Katy Perry etc. etc. Waarom zou je het willen gebruiken? En is het leuk? De Pinterest site ziet er vrij simpel en heel overzichtelijk uit. Als je in het menu op het knopje ‘Wat is Pinterest’ staat eronder dat het een virtueel prikbord is en dit is ook hoe ik het na een beetje experimenteren zie. Pinterest bestaat op dit moment nog geen 3 jaar maar heeft nu al meer leden dan bijvoorbeeld Google+ en Tumblr.

Het is een inspiratiebron want na het bekijken van de verschillende boards van andere pintersters en pinteresteressen heb ik veel beelden gezien die me aanspreken maar ik krijg ook opeens zin om van alles te doen door alle plaatjes die me tegemoet komen van mede pinteresters. Zo kun je verschillende boards maken onder verschillende namen en zo je eigen digitale prikbord maken en nog georganiseerd ook! 70% van de leden is vrouw en dit merk je ook. Zo kan je niet om de interieur inspiratie en mode gerelateerde boards heen op Pinterest. Toch heeft het wel degelijk links met bijvoorbeeld Twitter en Instagram. Zo gebruik je net zoals op Twitter en

Instagram de hashtag hiermee kun je ook weer gevonden worden. Met de @ toets begin je gesprekken. Zelf zie ik Pinterest eventueel ook nog als een handig hulpmiddel voor school of een creatieve baan om inspiratie in op te slaan en onder te verdelen in verschillende categorieën. Pinterest is niet heel moeilijk en je hebt zeker geen beschrijving nodig, wat Pinterest is leer je het best door het zelf te doen.

Dus ben jij geïnteresseerd in mode, recepten of architectonische hoogstandjes? Neem dan snel een kijkje op Pinterest als je dat nog niet hebt gedaan!

Bekijk ook mijn pinterest op: Handycandy pinterest daar kan je me ook meteen volgen:)