Wimperextensions zetten

Wie wil er nou niet lange volle wimpers zelfs zonder mascara? Gisteren heb ik wimperextensions laten zetten en ik vind ze erg mooi geworden! Al vrij lange tijd was ik er erg benieuwd naar en gister was het dan zover!! Ik zag een klein beetje op tegen al dat gefriemel aan je wimpers maar het viel erg mee en het resultaat mag er zijn. Het is niet zo dat ik zulke ontzettend korte wimpers had maar het leek me een heel fijn vooruitzicht om geen mascara meer op te hoeven en mooi wakker te worden ;). Het voordeel van wimperextensions is dat ze er heel natuurlijk uit zien en je ze in allerlei verschillende lengtes hebt. Op deze manier kun je zelf bepalen of je een dramatisch effect wilt of het juist subtiel wilt houden. Heel veel celebs dragen deze wimper en hebben laten weten fan te zijn (Kim Kardashian, Jennifer Lopez, etc.). Ik dus nu ook!

Mijn wimpers heb ik laten zetten bij een kennis die een salon aan huis heeft en net een cursus heeft gedaan voor het zetten van wimperextensions. Hierdoor betaalde ik een heel leuk prijsje (wat erg fijn was). Normaal betaal je ongeveer tussen de  €90 en €120 euro. Voor het bijvullen (net als bij gel/acryl nagels) betaal je een stuk minder namelijk zo’n €40 tot €60 euro. De wimpers zijn gemaakt van echt haar en dat zie je ook. De wimpers zijn verkregen door een nerts zachtjes te borstel waardoor de haartjes uitvallen. Ze zijn dus geheel diervriendelijk, wat het dragen ook een stuk fijner maakt.

voor het zetten

Bezig met extensions

Tijdens het laten zetten zijn er verschillende foto’s gemaakt zo dat ik goed kan laten zien hoe het precies in zijn werkt gaat. Op de eerste foto zie je mijn wimpers zoals ze zijn zonder mascara en zonder extensions.
Nadat de ogen vetvrij zijn gemaakt en alle mascara/oogpotlood/oogschaduw etc. van het oog verwijderd is plakken wordt de onderkant van het oog met huidtape afgeplakt zodat er geen lijm in je ogen komt en de onder en boven wimpers niet aan elkaar vast worden geplakt. Dan begint het stil liggen met de ogen dicht. Heel secuur word op elk wimper haartje een extension vastgelijmd.De lijm is zwart van kleur en zie je dus niet zitten. Ook droogt de lijm super snel. Dit vereist wat vaardigheid van de persoon die de wimpers zet. Probeer het dus echt niet zelf thuis of bij iemand die geen ervaring heeft, het kan je wimpers echt finaal verpesten Op deze foto zie je hoe mijn wimpers al iets verlengd zijn. Tussendoor worden je wimpers af en toe geborsteld. Op de foto hieronder zie je goed welke haren er al wel en niet gedaan zijn. Wow wat een verschil!

Eindresultaat!

Hier het volledige eindresultaat

Na het zetten van de wimpers mag je ze 24 uur lang niet bevochtigen. Ook kun je om de zoveel dagen een coating aanbrengen zodat ze langer mooi blijven. Hoe lang ze blijven zitten is afhankelijk van hoe de wimpers gezet zijn,  hoe sterk de lijm is en hoe je ermee omgaat. Ze zouden zo’n 2 maanden moeten kunnen blijven zitten.  Mascara en make up kun je gewoon gebruiken zolang het op waterbasis is. Ook even uitkijken met het te hard in je ogen wrijven met watjes of wattenstaafjes. Zelf vind ik het niet zo nodig meer om mascara op te doen en vooral zonde. Je wimpers gaan hierdoor minder lang mee omdat de lijm ‘slijt’. Ik ben er super blij mee en als het bevalt ga ik ze zeker laten bijvullen!

xx

Voor meer info over wimper extensions kijk op Wislashes zij weten alles over wimper extensions en ze kunnen deze ook voor je zetten.